Mina bästa kruktips

palettblad-japansk-lönn-krukor-klöver.jpg

Jag älskar krukor. Årets sommarblommor går i olika gröna nyanser, vinrött, svart och lite vitt. Denna färgskala återkommer i alla mina krukplanteringar. Här kommer mina bästa kruktips.

  • Ju större kruka, desto mindre jobb med vattning. Växterna trivs bättre!
  • Samla ihop dina krukor i grupper istället för att pytsa ut dem lite varstans.
  • Välj samma färg på dina krukor. Då kan du blanda olika krukor. Det är bara fint.
  • Plantera gärna perenner såsom kärleksört, hostor, alunrot, hakonegräs, höstsilverax etc. Perennerna bildar basen i mina krukplanteringar. De återkommer år efter år vilket spar både jobb och pengar.
  • Välj en färgskala eller tema på dina planteringar.
  • Plantera en växt i varje kruka om du inte har en jättelik kruka förstås. Sätt sen samman flera krukor till ett arrangemang. Det blir både snyggare och maffigare än att blanda flera sorter i en kruka!
krukor-palettblad-vilpelargon-australe.jpg

På bilden ovan syns svart petunia, palettblad, svart klöver, röd japansk lönn, vildperlargon 'Australe', alunrot 'Blackberry Jam' och kärleksört 'Chocolate Drop'.

palettblad-krukor.jpg
5 juni-2.jpg
kärleksört-4.jpg
krukor-palettblad-klöver-vildperlargon-austral.jpg

Idag ska jag ägna mig åt växtkomposition. Då börjar jag alltid med häckarna och träden sedan går jag över till buskar och till sist perennerna. Hårt jobb hela dagen som sen avslutas med middag hos goda vänner. 

Ha en fin tisdag!