Allium 'Ambassador'

4 juni.jpg

Tidigt (strax efter kl 7) tog jag med mig kameran ut i trädgården på en liten runda. Solen var redan ganska stark så det blev inte så många bilder. Morgnarna och kvällarna är helt underbara. Med dagstemperaturer upp mot 30 grader har vi tillbringat dagarna vid havet, tillsammans med alla andra Skåningar. 

Mina fina svarta aklejor blommade snabbt över, men som tur är kommer mina allium 'Ambassador'. Jag fick dem förra året av min väninna, @karolinalansmansgarden och de var helt magiska. Då var de ungefär 4 gånger så stora. Jag är dock glad att de kom tillbaka och istället för att bli stora så har de blivit dubbelt så många.

4 juni-3.jpg

En stor fördel  med det varma och torra vädret är att sniglarna inte trivs. Hostorna har fortfarande hela och fina blad.

Men, allt härligt till trots så behöver vi regn. Det kunde väl regna lite på nätterna. Det hade varit toppen. Jag vattnar mitt nyplanterade, men gräsmattan får bli gul. Gräsmattan repar sig snabbt så fort det kommer lite regn.

Ha en fin start på veckan!