Allium 'Ambassador'

allium-ambassador-almbacken.jpg

Alltså, dessa kvällar. De är fullständigt underbara. Aklejor och humleblomster har blommat över. Just nu blommar klätterhortensiorna och allium 'Ambassador'. Jag fick dem förra året av min väninna @karolinalansmansgarden. Då var blommorna fyra gånger så stora och stjälkarna tjocka som en underarm. I år är de betydligt mindre, men har istället blivit dubbelt så många.

allium-ambassador-almbacken.jpg

Snygga är de i alla fall där de svävar i grönskan. Mycket trevligt också med en lite senare sort. Här växer med strutbräken (Matteuccia struthiopteris), miscanthus 'Malepartus', hakonegräs (Hakonechloa macra), hosta 'Gold Standard', alunrot 'Palace Purple' (Heuchera 'Palace Purple') och klot av idegran (taxus) och liguster (Ligustrum).

allium-ambassador-almbacken.jpg
klätterhortensia.jpg

Jag har klätterhortensior på flera ställen, både i krukor och på friland. Visst är blommorna helt ljuvliga?

Önskar dig en riktigt härlig fredag!