Elins trädgård

Vad kan väl vara bättre än en sommarkväll i en underbar trädgård...... 

Tre sköna damer; Åsa till vänster, Elin i mitten och Karolina till höger.

Tre sköna damer; Åsa till vänster, Elin i mitten och Karolina till höger.

..........tillsammans med goda vänner. I går var jag, Åsa (@gardenasa) och Karolina (@karolinalansmansgarden) hembjudna till Elin (@tradgardstid). 

Ros 'Constance Spry' i en ställning som knappt syns. Är den inte ljuvlig?

Ros 'Constance Spry' i en ställning som knappt syns. Är den inte ljuvlig?

Vi började såklart med en trädgårdstitt på djupet. Elins trädgårdsstil med rosor, pioner, hortensior, allium, nävor mm, mm, är klockren till det gamla charmiga huset.

Kanse har Elin södra Sveriges mysigaste växthus. Murar av gammalt tegel och trä målat med linoljefärg. Högt i taket och utrymmer får både växter och människor. Förtjusande är ordet.

Den lilla köksträdgården är fyllt med både grönsaker och blommor. Elin driver upp mycket från frö, något som imponerar starkt på mig.

Växthuset är fyllt med tomater, chili, pelargoner och ett stort citronträd.

Här sitter jag och får nästan nypa mig i armen så bra jag har det och så fint allting är.

Pelargonen till vänster heter 'Apple blossom.'. Fullständigt ljuvlig. Elin är en fena på att göra vackra buketter och dukningen var så somrig den kunde vara.

Här är det vilpelargonen 'Australe' som väller över kanterna och blommar hysteriskt. 'Australe' ar en av mina favoriter och jag brukar köpa en ny varje år. Elin övervintrar sina i ett bubbelväxthus som hon ställer i det stora växthuset. 

Ja, här njöt vi hela kvällen tills det blev mörkt av härliga samtal och god mat och dryck. Tack Elin för en underbar kväll i din fantastiska trädgård. 

De här tjejerna har fina bloggar också må ni tro. 

  • Elins blogg 'Trädgårdstid' hittar du HÄR
  • Åsas blogg 'Trädgård på djupet hittar du HÄR
  • Karolinas blogg 'Länsmansgården design' hittar du HÄR