Hakonegräs och hortensia

Bland det snyggaste jag vet är hakonegräs (hakonechloa macra). Det tar några år innan det vuxit till sig ordentligt, men sen blir man rikligt belönad. I bilden syns också en syrenhortensia 'Silver Dollar' som jag satte i höstas efter att jag haft den i min idéträdgård på Sofiero. Är spänd på hur den kommer att leverera. 

Hakonegräset i motljus. HÄR kan du se fler bilder på hur det ser ut på vintern. 

På gång är också denna hortensia som jag inte vet namnet på. Otroligt retfullt.

Jag har annars haft en lite jobbig tid. En nära vän till mig har efter en tids sjukdom gått bort och jag saknar henne mycket. Hon var betydligt äldre än jag, men vi kom att stå varandra nära och träffades ett par gånger i veckan året om. Vårt stora gemensamma intresse var våra hundar. Nu har min väninnas yngsta tik flyttat hem till mina föräldrar och det har blivit hur bra som helst. 

I kväll ska jag dock roa mig. Jag ska på lyxigt trädgårdsbesök med middag och umgås med kära vänner. Jag tar med mig kameran och hoppas ta några fina bilder.