Blomlådor på hjul

Jag måste bara visa er mina stora cortenkrukor eller lådor på hjul som jag är så nöjd med. Det hade länge varit dax att plantera om klätterhortensiorna som stått i sina gamla krukor i mer än tio år. Men, det krävdes stora krukor och det är inte så lätt att hitta. Gissa om jag blev glad när jag hittade dessa blomlådor på hjul. Det har alltid varit lite av ett slitgöra när vi tex ska rengöra trädäcket och flytta runt alla stora krukor så hjulen är guld värda. Krukorna kommer dessutom upp vilket skyddar däcket.

Klätterhortensiorna är planterade i lådor som är 60x60 cm och 40 cm höga. Den rostiga klätterställningen har jag köpt på Löddeköpinge Plantskola.

Jag har också några mindre lådor där jag odlar blåbär och hallon. Dessa är 40x40x40 cm.

Jag odlar två olika sorter blåbär som båda är självfertila, men korspollinering ger bättre skörd.

Vaccinium Angustifolium-Gruppen ‘Emil’ E: Svensk sort som ger rikligt med mycket goda bär. Smaken påminner om vilda blåbär. Plantan sägs bli 60-80 cm hög och det är den redan andra året.

Vaccinium Angustifolium-Gruppen ‘Putte’ E: Svensk sort som ger medelstora bär som är ganska söta. Jag tycker ‘Emil’ är godare, men Putte är den snyggaste busken. I år (2:a odlingsåret) fick busken inte så många bär, men det kanske ändrar sig till nästa år. Plantan blir 50 cm hög, vilket den gott och väl redan är.