Älskade Madicken

Vår älskade lilla Madick finns inte längre och vi saknar henne så oerhört mycket. I början av augusti upptäckte vi en liten bula på hennes huvud. När den inte hade försvunnit efter 1 1/2 vecka fick vi en tid hos veterinären. Där konstaterades att bulan skulle bort och några dagar senare opererades Madicken. Prover skickades iväg på analys och bara inom fyra dagar fick vi veta att det var mjukdelssarkom, grad 2. Det betyder att att det var en elakartad tumör. Denna typ av cancer drabbar främst ädre stora hundar över 30 kg. Alltså inte små terriers som inte ens fyllt två år. Vi var chockade! Remiss skickades till specialistsjukhuset i Helsingborg och vi fick snabb en tid där. Efter en CT såg man metastaser på lungorna också och det fanns därmed inget att göra. Den förväntade livsländen var 1-2 månader.

Vi hade naturligtvis hoppet att det skulle gå att operera, men vi hade också pratat igenom hur vi skulle agera om det inte gick. Man har ett ansvar som djurägare och det är att sätta djurets välmående över sin egen sorg. Därför valde vi att låta Madicken somna in i vår famn där och då. Detta var den 11/9.

Att Madicken var så ung bidrar säkert till att vi inte riktigt kan acceptera att hon inte längre finns. Vi saknar vårt glada, tokiga, gosiga och roliga lilla träsktroll så makalöst mycket. Vi sörjer Madicken, men också allt roligt vi skulle ha tillsammans med henne i många år framöver.