Krukor och marktäckare

24-15.jpg

Vissa krukor med penséer är fortfarande fina medan andra börjar se lite risiga ut. Jag har börjat byta ut dem mot sommarblommor och en del perenner. På väg hem från Claus Dalby stannade vi till på Bilka. Där hittade jag några fina palettblad som fick följa med hem. 

24-16.jpg

Nu är de bra snygga, hostorna. Inga hål i sikte. De vita kanterna på hosta 'Francee' lyser upp fint i skuggan under magnolian.

24-17.jpg

En av mina favoritmarktäckare som jag har i min egen trädgård och som jag ofta ritar in hos andra är waldsteinia terenata. Waldesteinia trivs både i sol och skugga, bildar snabbt heltäckande mattor och håller sig fin även på vintern. Den får små gula blommor på våren (har precis blommat över). Blomningen är som rikast första året, men det är inte för blommorna man har denna eminenta marktäckare, utan för de fina egenskaper jag nämnde tidigare.

Ha en fin fredag! Jag tillbringar dagen på Chelsea Flower Show och kommer förhoppningsvis hem fullproppad med inspiration.