Karins underbara trädgård

Mitt absolut bästa tips på trädgårdsinspiration är att besöka andras trädgårdar. Igår var vi några stycken som besökte min trädgårdsvän Karin Sjölin. Karin är landskapsarkitekt och hela trädgården vittnar om att här bor ett proffs. Det vackra huset är från 1930-talet och trädgårdens former harmonierar så fint med arkitekturen.
Karin är en mästare på tulpaner och rosor. Rosorna är inte på gång än men lyckligtvis blommade några tulpaner fortfarande.

Jag bara älskar denna rabatt med toner i rosa, rött och djup mahogny. Jag älskar också den milt gröna färgen på husets fönster. Så fin till allt det gröna. Färgen heter 'Bladgrön' och kommer från Ottosson Färgmakeri.


Karin har jobbat med olika färgteman i sina rabatter. Nu går tex denna rabatten i rosa och ljusblått för att senare på säsongen gå i gula toner.
Tyvärr har jag glömt namnet på denna skönhet. På hösten planterar Karin stora krukor med lökar. Längst ned sätter hon narcisser, sen tulpaner och högst upp tex krokus. Krukorna får stå ute på hösten, men i december/januari åker de in i ett kallt förråd. När knopparna börjar kika upp får krukorna komma ut igen. Att de får stå inne har främst med vätan att göra. Blir det för blött så ruttnar nämligen lökarna.

Köksträdgården är en dröm och fikonträdet som står mot en södervägg har börjat slå ut.