Frostnupen trädgård

Det finns knappast något vackre vid den här tiden på året än en frostnupen trädgård. För en vecka sedan klippte jag ner den blommande blodormroten och maken tyckte att det var synd på de fina blommorna. Men, jag vet hur det är. Plötsligt blir det vinter och det kan gå fort och då är minsann den meterhöga blodromroten inte så rolig längre utan lägger sig ner som et stort vått täcke.

Det är nu de formklippta kloten framträdet som allra mest och skapar både form och struktur samt som de är vackert gröna. Jag älskar bokhäckarnas vackra kopparfärg som bakrund till de mörkt gröna kloten.

Liksom bokhäckarna och hortensiorna står vackert mot den gröna thujahäcken. När jag komponerar mina växter tänker jag alltid att det ska vara vackert även på vintern.

Kärleksörtens blomställningar står stadigt.

Vi börjar närma oss slutet av november och jag längtar efter att göra fint till advent. Jag saknar lilla Madicken så oerhört mycket (vi förlorande henne hastigt i september). I helgen som gick var jag och maken i Norge och träffade en uppfödare av Norfolkterrier. Anne Johnsen med kennel Adorable har oerhört fina hundar och vi fick ett fantastiskt mottagande. Kanske, kanske kan det bli en liten valp till oss så småningom. Norfolkterrier är en liten ras och det föds inte så många valpar per år. Tack o lov att vi har Myran och Fanny.