Krukträdgården på entrésidan

Krukträdgården på entrésidan behövde uppdateras lite inför hösten så jag blev så glad när jag fick några fina plantor i gåva från @nature_to_the_people.

Basen i krukplanteringen är densamma under hela året. Den består av höstsilverax, alunrot, olika ormbunkar och hortensia ‘Runaway bride’. Sen har jag några krukor där jag planterar om efter säsong. I våras var det penséer som sedan ersattes av tre hortensior köpta på ICA. Hortensiorna har stått fint hela sommaren, men nu såg de inte så roliga ut längre. De var inte heller en sort som går att övervintra.

I en av krukorna har jag planterat gräset Pennisetum ‘Goldstrich’. Det är en ny sort som är lägre och mer kompakt än andra pennisetum. Stänglarna är gulare och den ska vara vinterhärdig. Det ska bli spännande att se.

I en annan kruka planterade jag dessa läckra regnbågsbräken (Athyrium niponicum Metallicum) . Regnbågsbräken är vinterhärdig och trivs i halvskuggiga till skuggiga lägen i fuktig humusrik jord. Jag planerar att låta dessa bli en av mina åretruntväxter i kruka.

Den tredje krukan har jag fyllt med små pigga astrar. De kan stå såväl i kruka som i rabatt. Astrar vill gärna stå ljust, men inte i direkt sol och de vill inte torka ut.

Sen var jag bara tvungen att ta en bild på den fina alunroten som blommar än.