Vårfint i krukorna

Alombacken-tradgardsdesign-gyllenlack-erysimum-krukor-varkrukor-varflirten-penséer-primula-manadsbild-krokus-mars-11.jpg

Nu är jag igång och gör vårfint i trädgården och det är så härligt. När jag planterar i krukor sätter jag enbart en sort i varje kruka och sen ställer jag samman kurkorna i olika arrangemang.

Alombacken-tradgardsdesign-gyllenlack-erysimum-krukor-varkrukor-varflirten-penséer-primula-manadsbild-krokus-mars-5.jpg

Jag älskar penséer, men det finns så många andra fina vårblommor också. I detta arrangemang som går i blekt gula toner har jag jobbat med gyllenlack (Erysimum) ‘Rysi Moon’ , primula ‘Lemon Chiffon’ och minipensé ‘Beacon yellow’.

Alombacken-tradgardsdesign-gyllenlack-erysimum-krukor-varkrukor-varflirten-penséer-primula-manadsbild-krokus-mars-7.jpg

När jag pratar med mina kunder om färger så säger många att de inte gillar gula blommor. Jag tänker då att det nog är “påskliljegult” de inte tycker om och att de inte tänker på att det finns många nyanser av gult. För vem kan motstå denna blekt gula som är så mild och vacker till de flesta färger. Dessutom lyser den fantastiskt vackert i skymningen.

Alombacken-tradgardsdesign-gyllenlack-erysimum-krukor-varkrukor-varflirten-penséer-primula-manadsbild-krokus-mars-9.jpg

I morgon inleds påskveckan. Vädret ser ut att bli fantastiskt i alla fall i början av veckan. Dagarna är fulla av jobb, men en och annan tur i trädgården lär det bli. Jag vill ju inte missa något. Fler bilder på krukplanteringar lär det också bli i veckan som kommer.