Allium 'Purple Sensation' och mors dag

Almbacken-tradgardsdesign-allium-petunia-2.jpg

Hoppas alla ni mammor har blivit firade på bästa möjliga vis. Själv har jag firat med de bästa mammorna, nämligen min egen och min svärmor. Familjen och min kära pappa var också med förstås. Vi åt en härlig lunch i trädgården (på behörigt avstånd) och det kändes nästan som vanligt. Jag saknar dock att kramas och vara nära.

Almbacken-tradgardsdesign-allium-petunia.jpg

Både vädret och trädgården visade sig från sin bästa sida. Just nu är det allium ‘Purple Sensation’ som är primadonnan. Allium är fantastiska om man bortser från bladen som börjar vissna så fort blomningen kommer igång. Jag plockar faktiskt bort en hel del eftersom de är så fula. Löken mår dock bäst av att man låter dem vissna ner helt.

Almbacken-tradgardsdesign-allium-petunia-3.jpg

Tittar man noga så ser man att alla bollar inte ser likadana ut. Det verkar som det har smugit sig in en och annan av okänd sort, men som ser ut som ‘Globemaster’. Jag har planterat mina allium i hakonegräs (Hakonechola macra).

Almbacken-tradgardsdesign-allium-petunia-9.jpg

Den japanska lönnen ‘Margaret Bee’ är inte så dum heller och när solen lyser genom pilen blir ljuset het fantastiskt. Nere till höger i bild blommar den lilla vintergröna marktäckaren grönlandsfingerört ‘Nuuk’ (Sibaldiopsis tridentata ‘Nuuk’)

Almbacken-tradgardsdesign-allium-petunia-5.jpg

Utanför orangeriet blommar fortfarande en kruka med narcisser fint, medan penséerna sjunger på sista versen och har blivit rafsiga.

Almbacken-tradgardsdesign-allium-petunia-10.jpg
Almbacken-tradgardsdesign-allium-petunia-13.jpg

Ha en riktigt skön kväll!