Narcissus 'Thalia' och penséer

Almbacken-tradgardsdesign-orangeri-vaxthus-julrosor-cortenstal.jpg

Fredag. Tycker arbetsveckan varit lite rörig med make och dotter hemma och många tankar och funderingar kring det som alla pratar om just nu, corona. Jag har landat i att det självklart är av största vikt att vi skyddar våra äldre och andra i riskgrupper, men att de som inte är visar några symptom fortsätter gå till jobbet (om de inte kan jobba hemifrån), går i skolan, äter på (mindre) restauranger men sitter glest, handlar (inte bara mat), sportar och lever nästan som vanligt. Det är viktigt att våra företag klarar sig och att vi inte riskerar alltför stor arbetslöshet och ett ännu större kaos. Idag har vi lunchat på bästa Gastro Gaspari och handlat bröd och fika på vårt lokala bageri Södra Sandby Stenungsbageri.

Förresten, många av våra plantshoppar ha kassor utomhus och säljer dessutom svenskodlade vårblommor. För att nämna några i Skåne; Flyinge Plantshop, Löddeköpinge Plantskola och Åbergs Handelsträdgård.

Almbacken-tradgardsdesign-narcissus-thalia.jpg

Full fart på narcisserna i trädgården nu. Här är det narcissus ‘Thalia’ som stormtrivs i vår fuktiga lerjord.

20 mars-2.jpg

Jag köper på mig penséer lite här och var. Dessa svenskodlade köpte jag idag på Flyinge Plantshop. Åh vad jag ser fram emot att göra vårfint i trädgården i helgen.

Ta hand om er och ha en riktigt skön helg!

Maria