Månadsbild - mars

Almbacken-tradgradsdesign-orangeria-vaxthus-travaxthus.jpg

Det var både uppskattat och roligt att följa trädgården från samma vy månad för månad under ett års tid så det tänkte jag fortsätta med även detta år. Första månaden ut är mars.

Jag kunde givetvis inte låta bli att välja en vy där vårt nya orangeri får vara med. I trädgården blommar krokus och julrosor. Snödropparna sjunger på sista versen, medan vildtulpanerna och även många av kungsängsliljorna står i startgroparna. Narcisserna (‘Thalia’ i förgrunden) visar knopp och spireakloten (vid orangeriet) har börjat skifta i grönt.

Hur har ni det i dessa Coronatider? Mitt arbete flyter på som vanligt. Jag har mitt kontor hemma och många av mina kundkontakter sker utomhus. Skillnaden hemma hos oss denna veckan är att min man också kommer arbeta hemifrån. På hans företag har man gått ut med rekommendationen att alla som har möjlighet att arbeta hemifrån ska göra det. Klokt tycker jag (och ganska trevligt också:)). Nu får vi verkligen användning för tekniken som finns. Vi är inte oroliga för egen del, men värnar om äldre och personer med nedsatt immunförsvar. Vi har inte bunkrat toalettpapper, men kylen är som alltid välfylld och vi ämnar fortsätta med våra veckohandlingar.

Ha en fin start på veckan!