Trettondagen

almbacken-tradgardsdesign-vaxthus-jul-advent-hyacinter-glashus-orangeri.jpg

Trettondagen och sista dagen på en lång och skön ledighet. Efter dagar av endast hundpromenader, läsande, filmtittande och ätande fick maken och jag ett rejält sug efter att rensa lite härhemma. 12 stora kassar med böcker plus diverse spel och pussel och annat står nu i hallen i väntan på vidaretransport till Erikshjälpen. Det är makalöst skönt kan jag säga.

Julen har vi dock inte städat undan. Jag förstår inte riktigt hetsen att plocka undan alla julsaker i ett nafs efter julafton. Då har julen ju precis börjat. Var och en gör ju såklart som den vill, men jag blir faktiskt lite stressad av det och vill helst inte läsa om det på sociala medier. Var sak har sin tid tänker jag. Även om det har vänt så är det fortfarande väldigt mörkt och jag är så glad för alla stjärnor och ljusslingor som lyser upp.

Fanny

Fanny

Idag skrotade jag och flickorna en stund i orangeriet. Vi bytte ut några hyacinter som sjöng på sista versen, vattnade lite och njöt av dofterna och ljuset. Medan jag fixar och donar har flickorna intagit varsin fåtölj. Bättre kan man knappast ha det.

Jag har ett litet lager av hyacinter som jag plockar ifrån efterhand. I januari är det tid för de blå hyacinterna och lite längre fram matchas de av blå pärlhyacinter. Januari har alltid varit en "blå månad” för mig. Det blå känns fräscht och lite nytt efter alla röda toner i december.

Myran

Myran

almbacken-tradgardsdesign-kryprosmarin-vaxthus-orangeri-glashus.jpg

Kryprosmarinen är full av blommor och knoppar och verkar stormtrivas i orangeriet. Jag har några krukor som står utomhus också och med den milda vinter vi har så är det inga som helst problem.

Hyacinter-almbackent-tradgardsdesign-jul-advent.jpg

Med önskan om en fin trettondag!