Ullungrönn

ullungrönn-sorbus-ulleungensis-dodong.jpg

Maj månad är en hektisk tid för de allra flesta. Inte minst för oss som både arbetar med trädgård och har det som hobby. Denna veckan for jag och mina trädgårdsvänner till London och Chelsea Flower Show. Så otroligt roligt. Jag hade tänkt visa bider därifrån idag, men jag har tagit så många och jag har inte hunnit sortera i dem än. Det får helt enkelt bli några bilder från den egna trädgården.

sorbus-ulleungesis-dodong-ullungrönn.jpg

När jag var borta slog vår Ullungrönn (Sorbus Ulleungensis ‘Dodong’) ut. Förra året fick vi endast två blomklasar. I år är trädet helt översållat. Vi tackar och tar emot för det är så vackert. Allra vackrast är det i skymningen då det riktigt lyser.

Att rönnen får så många blommor i år beror säkerligen på förra sommarens torka. Den vill helt enkelt säkra artens fortlevnad genom att sätta många frön. Jag håller tummarna att vi får mer regn denna sommaren.

Sorbus-Ulleungensis-Dodong-Ullungrönn.jpg

Här skiner solen, men skrivbordsarbete väntar innan kundmöte och visning av skiss.

Önskar dig en riktigt härlig fredag.