En solglimt på kärleksörten

20 jan-4.jpg

Idag visade sig solen endast en liten stund, men då var jag snabbt ute med kameran. Behöver soliga bilder med mycket ljus i just nu. Helgerna fladdrar snabbt förbi, men jag tycker vi hinner med en hel del också. Efter dagen skogspromenad med flickorna fyllde vi tex vår stora bil med kläder som skulle skänkas och saker som skulle till återvinningscentralen. Det ger alltid energi tycker jag.

20 jan-6.jpg

Kärleksört ‘Matrona’ är en av favoriterna i trädgården alla årstider. Kommer tidigt på våren och står stadig och fin hela vintern.

20 jan-3.jpg

Smågatsten och snö i fin formation.

20 jan-5.jpg

Jag följer med stort intresse väderprognosen fjorton dagar framåt och konstaterar att det temperaturen kommer ligga runt nollan. När januari är mild kan man lätt förledas att tro att vintern är över och glömma bort att det kommer en februari också…Jag är glad så länge vi inte får några större snömängder och det inte blir svinkallt.

20 jan-7.jpg

Kopparlönnes stam går inte av för hackor. Funderar över hurvida den vänstra grenen kommer ställa till det med åren och jag borde ta bort den nu (inte förrän i JAS dock) innan den blir för grov.

Nä, nu ska jag försöka utnyttja tiden jag har på vintern med att fixa inomhus. Här behöver nämligen rensas. Köpte superfina förvaringslådår på IKEA förresten som jag ska ha i trädgårdsförrådet. Jag tror minsann jag ska börja rensa och göra fin just där.

Ha en skön söndag kväll!