Måla krukor

måla-krukor-färg.jpg

Det blåste minst sagt friska vårvindar idag också, men en strålande sol gjorde ändå att det var skönt att vara ute. Jag har planterat penséer och målat krukor.

Jag har i alla år använt krukfärg från Lödde Plantskola. Den är bra, men nu tänkte jag prova en ny variant. Jag har nu målat med silikatfärg som man använder till husgrunder. Jag fick färgen bruten i den mörkaste nyans som går. Inte kolsvart, men näst intill. Silikatfärgen andas, vilket är mycket viktigt i detta sammanhang. Jag har tidigare provat en annan husgrundfärg som inte andades. Det fungerade inte alls bra. Färgen släppte i stor sjok. Jag fick färgen bruten i den mörkaste nyans som går. Inte kolsvart, men näst intill. 

japansk-lönn-kruka.jpg

När vi fick de där riktigt kalla nätterna i början av mars flyttade jag in mina japanska lönnar som står i kruka. Därför har den lilla röda kommit en bra bit redan. Den hade hunnit knoppa sig när jag tog ut den för ett par veckor sedan. Den är så vacker när den vecklar ut sina skira blad.

japansk-lönn-kruka.jpg

I kvällssolen blir trädgården alldeles gyllene och för varje dag blir den lite grönare också.

Ha en fin fredagkväll!

Länkar till Trädgårdsfägring som är en ny samlingsplats för trädgårdsbloggar.