Ulla Molins trädgård

20  (1 of 1)-11.jpg

Kära läsare, jag måste börja med att varna för extremt många bilder. I går åkte jag tillsammans med mina vänner Åsa (@gardenasa) och Ulrika (@rnskimrandetradgard) på Nordvästra Skånes "Sensommarunda". En av trädgårdarna vi besökte var Ulla Molins magiska oas.

20  (1 of 1)-10.jpg

Det var några år sedan jag var där och de gånger jag besökt trädgården har varit i juni månad. Mycket var sig likt och i fin form, men en trädgård förändras ständigt och visst var det lite tråkigt att se att tex plommonträdet inte mådde så bra och man tvingats såga av flera grenar (till höger i bilden ovan). Just detta plommonträd med mattan av röd sockblomma har facinerat mig sen jag såg det första gången.

20  (1 of 1)-8.jpg

Djur hör hemma i Ullas trädgård och den unga kajan har nog ett bra liv där. 

20  (1 of 1)-3.jpg

Visst är dom snygga, kloten av idegran (taxus). Jag är så glad att jag planterat flera klot av just idegran i min trädgård.

20  (1 of 1).jpg
21 (8 of 14).jpg
21 (6 of 14).jpg

Ulla Molins trädgård är inte direkt en blommande trädgård. Just nu var det i stort sett bara ulleternellerna och de blå hortensiorna som blommade. Jag tror till och med att jag läst att Ulla klippte bort blommorna på hortensiorna då hon ansåg dem vulgära. Personligen tyckter jag att de är alldeles underbara och piggar upp hela trädgården.

21 (9 of 14).jpg

Men formerna och materialen är det som är anslående i denna trädgård. Det bruna markteglet i olika storlekar är så vackert till det gröna.

21 (12 of 14).jpg
21 (7 of 14).jpg
21 (4 of 14).jpg
21 (1 of 14).jpg
21 (3 of 14).jpg
21 (5 of 14).jpg
21 (11 of 14).jpg
21 (13 of 14).jpg
21 (14 of 14).jpg

Med dessa bilder önskar jag dig en fin start på veckan. Här blir det först ritarbete vid skrivborden och sedan en konsultation utanför Malmö. 

Fler bilder på Ulla Molins trädgård hittar du HÄR och HÄR.