Fikonträd

Mitt fikonträd växer så det knakar. Denna vintern frös det ner en bit, men det har det minsann tagit igen med råge. Tyvärr tror jag inte vi kommer få äta så många fikon. Den kalla våren och de få soltimmarna har gjort att frukterna inte hinner mogna. Jag ser fikonen som en bonus. Viktigast är det fantastiskt vackra bladverket.

Jag har även fikon i kruka. Det står ute största delen av vintern, men om väderprognosen förutspår riktigt kallt väder ställer jag in det i förrådet där det är frostfritt. Eftersom fikonet tappar sina blad på vintern gör det inge om det står mörkt.

Fredag och första jobbveckan snart avklarad. Även om jag älskar mitt jobb tycker jag det är oerhört segt att starta upp efter en lång ledighet. I går kände jag att jag kom igång ordentligt så nästa vecka är det full fart som gäller.

Ha en riktigt härlig fredag!