Tuvtåtel - Deschampsia cespitosa ‘Goldschleier’

I min idéträdgård på Malmö Garden Show hade jag detta gräs, Tuvtåtel ‘Goldschleier’ (Deschampsia cespitosa ‘Goldschleier’). Ett intressant gräs för oss som har lerjord. Den klarar till och med styv lerjord. Tuvtåtel trivs i fuktig jord i sol-halvskugga. Den blir ca 40 cm hög och får ljusgula ax som blir ca 80 cm. Det är en  trevlig höjd och jag bestämde mig för att prova den i min trädgård. 

Nu är det alldeles nyplanterade och det kommer bli större effekt när axen blir gula.

Men eftersom det är fullt överallt måste något bort. Jag flyttade på Tuvrör 'Overdam' som nu huserar i en kruka invid boden. Inte så dumt det heller. I bilden syns också lönnarlunrot 'Palace Purple', hasselört, häck av buxbom ock ett klot av idegran.

Önskar dig en riktigt härlig lördag!