Sideboard - ritning

Nu är mitt nya sideboard på plats. Tack käraste händige mannen! 

Det började med att vi gjorde en ritning i SketchUp. Då är det lätt att se att proportionerna blir de rätta. Virket har vanliga regeldimensioner, 45x45 och 120x45.

Höjd: 91 cm, bredd: 116 cm, djup: 63 cm.

Så här ser stommen ut.

Allt virke är målat med Falu svart 'Knut och Foder' två gånger.  Då den vanliga Falufärgen endast fäster på sågat virke har man tagit fram varianten 'Knut och Foder' som fäster på hyvlat virke. Slamfärg ger en snygg matt yta och fungerar ypperligt så länge du inte tänker sitta på den. Efter ett tag börjar nämligen färgen "damma" av sig.

Jag tycker det blev riktigt bra och är så nöjd, så nöjd.

Det är jättetrevligt med ett sideboard i trädgården där man kan bygga upp stilleben med säsongens växter. Just nu frossar jag i penséer, men saknar mina vita utblommade tazetter och pärlhyacinter som lyste upp i vitt. Måste komplettera lite tror jag.

Nu ska jag fara iväg och titta på perenner som levererats till min idéträdgård på Malmö Garden Show. Sen blir det inspektion i trädgård under uppbyggnad och en konsultation.

Ha en riktigt fin torsdag!