Lite från krukorna


Det är  definitivt enklare att ha växterna i marken än i krukor och det är jag en stor förespråkare för. Men, hur skulle jag klara mig utan mitt pynt? Jag älskar mina krukor och tycker faktiskt att det är mest trevligt att vattna dem om kvällarna.

Jag är också en person som gillar "mycket och stort" så jag har mest lite större krukor och är inte speciellt förtjust i samplanteringar (olika sorter i samma kruka). Då jobbar jag hellre med flera krukor som får stå tillsammans, men med en sort i varje.

Jag gillar också när det är enkelt och därför har jag många perenner i krukorna, såsom hostor, alunrot, hakonegräs, strutbräken, murgröna, tuvrör och revsuga. Små träd, buskar och klättrare funkar också alldeles utmärkt. Jag har klätterhortensia, rönnsumak (ny för i år), japansk lönn och klätterbenved.

Naturligtvis kompletterar jag med säsongsblommor. Det går ju inte att vara utan.






Jag gör inget med krukorna på vintern utan de får stå ute precis som de är. Nu hör det till saken att jag bor i Skåne och vintrarna brukar vara milda. Förresten, fikonet som står i kruka brukar jag bära in i förrådet.