Catarinas oas

På min och Katarinas (Katarinas trädgård) utflykt i onsdags besökte vi också härliga Catarina (Trädgårdsfröjd på FB) i Trelleborg.  Där, på husets baksida, ligger Catarinas insynsskyddade oas.  Många rum, formklippt och snygga, snygga krukor finns det plats för.

Varmt tack för att vi fick komma!

Hostan står i någon forma av byggrör. Fräckt!

 Frukosthörnan som också bildar ett vackert blickfång från altanen vid huset.

Vem har ett badrum i trädgården? Catarina, såklart. Så fint inbäddat av pipranka. Åh, så snyggt det är med pipranka.
Snyggelisnygga krukor med liten smalbladig hosta. Ni ser spåren efter att Catarina raskt grävt upp varsin bit till oss. Nu planterad i en kruka inte allt för långt ifrån dig, Catarina.
 Här kikar jag genom en portal av vildvin ner mot ytterligare ett rum. Olika golvmaterial bryter av varandra och det är bara fint.

Suck! Vildvin är bara helt underbart. Tänk när det blir eldrött.... Bergenia har aldrig varit min favorit men efter besöket hos Catarina, är jag beredd att omvärdera. Otroligt frodiga gröna blad utan några som helst spår av sniglar.

 Jag i fotartagen.

 Korstörne, 'Sunburst', växer på ett mycket trevligt sätt och bladen är så vackra.
 Snygga krukor igen som snart ska fyllas med svart ormskägg. Kommer bli så fint.
 Och så ett stort zebragräs som rasslar skönt i vinden.
Önskar dig en riktigt skön fredag. Själv ska jag göra mig i ordning för ny utflykt. Idag styr Katarina och jag kosan mot Helsingborg och den stora trädgårdsfesten men roligast ska det bli att besöka två fina, fina trädgårdar.