Idegransklot och finbesök

Igår pysslade jag i trädgården, idag faller snön. Åh, jag var så nöjd igår. Jag plockade, klippte och räfsade. När gångarna var sopade tyckte jaga att trädgården var så fin, så fin. Mitt trädgårdsår har startat. Minuterna efter jag satte in räfsan och sopkvasten i boden började det att hagla.....Idag njuter vi av plus en grad och snöfall....Lite fint men ganska blött. Sådär faktiskt. Men, hellre lite snö än mer regn.

Jag är så glad för idegranarna jag satte i våras och började forma till klot. Jag satte både 'Baccata' och 'Hilli'. Ska bli spännande att se vilken sort som blir snyggast som klot. Jag tror mest på 'Baccata' men det får tiden utvisa. De tre som syns på bilderna är 'Baccata'.
 I år har alla mina ligusterklot tappat bladen. Lite tråkigt är det allt. De har ännu inte blivit så stora och täta att grenverket "gör jobbet". Här syns ett buxbomsklot och till höger ett ligusterklot. Funderar faktiskt på att byta ut några ligusterklot mot klätterbenved eller idegran. Eller kanske bara flytta om lite och komplettera. Det vintergröna är så värdefullt. Speciellt här i Skåne där vi inte får så mycket snö, utan det vintergröna verkligen syns.

 Jag är så glad för alla små fåglar som besöker vår trädgård. Vanligast är koltrastar, talgoxar, blåmesar och rödhakar. Idag fick vi dock finbesök av en stenknäck. Lite oskarp bild men lilla gästen syns i alla fall där hon sitter i kopparlönnen. Så vacker.