Robomow RC306 - en självgående gräsklippare

Då har det snart gått en "gräsmattesäsong" och "fåret" (gräsklipparen) från Robomow (RC306) har arbetat klart hos mina föräldrar. Här följer min recension.

Som jag tidigare nämnt har jag denna sommaren varit testpilot av en självgående gräsklippare från Robomow. Då vår gräsmatta är pytteliten valde jag att sätta gräsklipparen hemma hos mina föräldrar. De har en jättestor trädgård men vi valde att låta gräsklipparen arbeta på framsidan av huset (ca 250 m2). Gräsmattan där är dessutom nyanlagd så att hålla den jämt klippt utan att man behövde gå på den var en stor fördel.
När gräsklipparen levererades hjälpte Micke (återförsäljare av Robmow) oss att installera den. En kabel lades runt gräsmattan och klipparen programmerades för lämplig klipphöjd och hur ofta den skulle klippa. 

Vad tycker vi då om att ha en självgående gräsklippare?

Självklart är det skönt att slippa klippa gräset var och varannan dag som man ju faktiskt får göra på sommaren. Att klippa ofta är ju dessutom extra viktig med en nyanlagd gräsmatta så att den snabbt blir tät. Robomow lämnar en jämn och tät gräsmatta efter sig. Gräset klipps i extremt små bitar och faller ner mellan grässtråna och komposteras. 

Robomow klipper också när gräset är vått eller när det regnar lite, med bra resultat.

Många oroar sig över ljudnivån men det behöver man inte alls göra. Ljudnivån är mycket låg och upplevs inte alls som störande. 

För optimalt klippta kanter bör gräsmattans form anpassas efter gräsklipparen. Det innebär rundade hörn och helst en kantsten som ena hjulet kan gå på. Det är dessutom så att ju enklare form på gräsmatta, desto lättare att installera en självgående gräsklippare. Tex behöver Robomowklipparen en rak, 3 meter lång, start- och målsträcka för att komma till sin laddningsstation.

För att klippa denna yta på ca 250 m2 är gräsklipparen ute och klipper tre gånger med två laddningar à en timme emellan.

Skulle jag rekommendera en Robomow gräsklippare? Absolut, om du har en trädgård med en gräsmatta som anpassas till gräsklipparen. Då kommer du att vara supernöjd med att slippa tänka på att klippa gräset och får dessutom en gräsmatta som är riktigt snyggt klippt.

Jag har skrivit om gräsklipparen vi två tidigare tillfällen  HÄR och HÄR.

Länkar:
Robomows hemsida hittar du HÄR .
Mickes offroad trailer & entreprenad hittar du HÄR