Att jobba med upprepningar av rött bladverk

Om ni som jag såg Trädgårdstoppen i våras tänkte ni kanske på att juryn flera gånger saknade upprepning av växtval i trädgårdarna. Upprepning vill man för att binda ihop och lugna ner intrycket.

Förutom att jag jobbar med upprepning av växtsorter har jag också valt att arbeta med upprepning av färg på bladverk. I bilderna nedan vill jag visa hur den röda färgen återkommer på blad och stjälkar.

Först en helhetsbild. Jag älskar solen men när man ska fotografera är den tyvärr inte ens bästa vän....men, men ni kan nog ändå se hur jag har tänkt.

Vi börjar från vänster. Det syns inte i bild men den röda alunroten (Palace Purple) börjar tidigare. Här syns förutom alunroten; rödbladig klöver i kruka, rödbladig revsuga och i bakgrunden ett höstsilverax (Brunette).
 Cirkeln fortsätter och då komer röd sockblomma (som jag har tankar på att flytta), nyplanterade höstsilverax (Brunette) som ännu inte syns i bild, kärleksört Matrona med sina röda stjälkar och en rödbladig kärleksört som jag glömt namnet på.
 Sen kommer den rödbladiga japanska lönnen (Margaret Bee) och rödbladig revsuga under gräset (Miscantus Sensis malepartus). Gräsen har jag valt för deras vackra växtsätt och röda vippor.


Önskar er en riktigt skön fredag!