Lena Olssons gröna oas

 Varje år åker vi på Nordvästra Skånes Trädgårdsrunda. Kärngänget är jag, mina föräldrar och min svärmor. I år följde också min brors fru med. Vi hade en underbar dag och besökte många fina trädgårdar. Först ut var keramiker Lena Olsson i Landskrona (Tack Arketektens Trädgård för tips!). Bakom denna vackra mur gömmer sig en fullständigt ljuvlig oas.
Trädgården är insmugen mellan två stora men vackra gamla tegelhus. Att här bor en kvinna med känsla för både färg och form är uppenbart. Jag älskar marktegel och detta i lite gula toner var ett av de finaste jag sett.
 Det lilla ginkoträdet har stått i sin kruka i 10 år. Lena beskär det föra att det inte ska bli förs stort och hålla en fin form. Så snyggt! Möjligtvis stjäl jag denna idé rakt av.
Trädgården rymmer en  inbjudande sitthörnan under en paviljong.
Trädgården rymde många snygga krukor av stål, designade och svetsade av Lena.
 Ja, det fanns mycket jag kunde tänka mig.....denna bänken till exempel.


Överallt syns Lenas fina keramik.
Den här lilla vasen där Lena inspirerats av hostornas blad blev jag kär i.
För att få höjd och utnyttja den lilla ytan på ett intressant sätt har Lena varvat att plantera växter i marken eller i krukor i olika höjder. 
 Rostiga krukor insmugna i grönskan. Otroligt snyggt!

Ja, detta är verkligen en riktig pärla och en trädgård behöver minsann inte var stor för att både mysig, inbjudande och intressant.

Klicka HÄR för att komma till Lenas hemsida.