Trädgård, trädgård, trädgård...




...är det enda jag tänker på just nu. Därför kommer mitt första inläg på den här bloggen att handla om just det. Förra året påbörjade vi en omläggning av vår trädgård.

Vår framsida var en riktig katastrof med en spikrak asfaltgång kantad av stora idegranskuber (två är räddade till baksidan) och lagerhägg längs huset. Planket in till grannen hade sett sina bästa dagar och det fanns ingen plats för cyklar.

På översta bilden har idegranarna redan tagits bort men det går ändå att skönja lite av hur det såg ut.

Nu är asfalten ersatt av singel och rabatterna kantas av storgatsten. Vi har delat in utrymmet i två rum. I det främre kommer det att vara grönt och frodigt, medan det i det bakre finns plats för soptunnor och cyklar, som så småningom kommer att byggas in.

Idén om  framsida är att man inte ska ha för många olika växter utan istället många av samma sort för att det inte ska bli rörigt. Det är dessutom trevligt med växter som blommar på våren och hösten och som även är fina på vintern. På sommaren tillbringar man ju mesta tiden i trädgården (som i vårt fall ligger på andra sidan huset) men på våren och hösten vill man upptäcka saker när man är på väg in och ut i huset.

Växterna på framsidan är; Klotrobina, Klätterhortensia, Olvon, Bambu, Buxbom, Hasselört, Jättedaggkåpa, Törel, Bollviva, Funkia, Höstanemon, Julros, Förgätmigej, och Järnek.

Jag är så otroligt spänd på hur allt har klarat sig i vinter och hur det kommer att se ut när det kommer upp.