TACK!

Almbacken-tradgardsdesign-orangeri-galshus-hakonegras-hortensia-vaxthus-8.jpg

Jag vill rikta ett varmt och innerligt tack till alla som kom till vår “öppna trädgård” i söndags. Tänk att så många hittat till oss och att många kört så långt. Vi hade besökare från Köln i Tyskland, Danmark, Stockholm, Växjö, Öland, Ljungby, Kalmar och Karlskrona. Jag pratade oavbrutet hela dagen och ändå hann jag bara prata med en bråkdel.

Tack också till Vetlanda trädgårdssällskap som var här i lördags och Sjöbo Trädgårdssällskap som kom i går kväll. Det var jättetrevligt att ha er här.

Karolina (@Karolinalansmansgarden) och jag tyckte det var så fantastiskt roligt och pratar redan om nästa tillfälle.

Almbacken-tradgardsdesign-orangeri-galshus-hakonegras-hortensia-vaxthus-24.jpg

De syns kanske inte så tydligt, men framför kärleksörten (‘Matrona’) har jag planterat blåtåtel ‘Edith Dudzsus’. Stjärnflockorna som stod där tidigare fick fula fläckar på bladen varje år. Kanske att de drabbats av mineralarver som är vanligt på stjärnflockor. På bilden syns också alunrot ‘Palace Purple’ (Heuchera ‘Palace Purple’) och bergormrot (Bistorta affinis).

Almbacken-tradgardsdesign-orangeri-galshus-hakonegras-hortensia-vaxthus-9.jpg

Glashuset är nu rejält inbäddat i grönska och syns knappt. Ikväll kommer min kära svärmor och kära svägerska. Då ska vi sitta där (på behörigt avstånd) och äta en bit mat och dricka ett glas vin. Livskvalitet en tisdag.