Japanska blodlönnar

Almbacken-tradgardsdesign-corten-maj-tulpaner.jpg

Jag är tokig i mina japanska blodlönnar. De har färgen på bladen gemensamt, men bladens form och växtsätten skiljer sig åt rejält.

‘Margaret Bee’ som växer vid orangeriet har ett vasformat växtsätt och mörkt röda blad. ‘Atropurpureum’ som växer i krukan har ett mer upprätt växtsätt och bladen kan i vissa lägen skifta i grönt.

Almbacken-tradgardsdesign-Narcisser-maj-tulpaner-6.jpg

Jag har två stycken ‘Garnet’ som växer i kruka. De har flikiga blad och ett överhängande växtsätt. De blir betydligt bredare än höga.

Almbacken-tradgardsdesign-corten-maj-tulpaner-2.jpg

Till mina kunder rekommenderar jag oftast sorten ‘Bloodgood’ som är en känd och pålitlig sort. Den blir med åren ett mindre vasformigt träd (3-5m) och färgen är mörkt röd.

Förresten, hur har ni det med sniglar? Efter att vi knappt sett till några, fick vi i går kväll en chock. Det fullständigt kryllade av sniglar överallt, men främst bland de vissnande lökväxterna. De flesta var mycket små, men vi har aldrig plockat så många i antal. Jag strödde ut snigelfritt och i kväll ska vi ut och plocka igen. Tar men dem nu går det att hålla populationen nere.

Ha en fin tisdag!