Ruska och bruna toner

Nu har jag läst det på mer än ett ställe, att brunt spås bli en stor färg 2017. Det passar mig alldeles utmärkt. Dels gillar jag verkligen brunt och dels har jag en hel del bruna saker i mitt hem. Men, det gäller att använda brunt på rätt sätt så att det inte blir "muggigt" och tråkigt.

Som jag nämnt tidigare gillar jag att kombinera brunt med blå toner. Blå anemoner och hyacinter är fräscht till det bruna. Jag har också kompletterat min (alldeles för stora) samling av Iittalas Kivi-lyktor med färgen "rain" (närmast i bild). 

Kanske har du precis som jag vuxit upp med Arabias servis 'Ruska', eller så kanske du har skåpen fulla hemma redan. 'Ruska'  var en omåttligt populär serie i stengods av Ulla Procopé som började tillverkas 1961 och var i produktion ända till 1999. Det finns oändliga mängder Ruska på marknaden och 2:a handsvärdet har varit dåligt. Men, jag tror att det kommer att ändras. Jag tror att Ruska är på väg tillbaka. 

Kaffekoppen är enkel och vacker i formen och dessutom mycket god att dricka ur. Det kallar jag bra formgivning. Jag fick plötsligt ett sug efter egna Ruska-koppar och nu har jag minsann ropat hem några på Tradera. Och ja, de är ju dessutom bruna.

Jag läste på Viktora Skoglunds blogg att hon tyckte att det var svårt att vara trädgårdsbloggare i januari. Jag kan inte annat än att hålla med henne. Ni får därför stå ut med lite fler inomhusbilder en tid framöver.