Trädgården just nu





Augusti innebär ett nytt ljus i trädgården, lite mjukare och varmare. Färgerna är djupa. Jag klipper mina klot och maken har påbörjat den årliga klippningen av thujahäcken. Mina bambu är finare än de någonsin varit. Jag har i många år efter råd av experter gött mina bambu mycket sparsamt. Detta har inte varit lyckat alls hos mig. Nu har jag efter råd från andra experter brassat på med gödsel. Var tredje vecka har de fått gräsgödsel och är så mycket finare än de brukar vara. 
Hortensiorna ('Limelight') har börjat slå ut och den japanska starren 'Ice Dance' är jättefin igen efter att den såg tämligen tråkig ut i våras.
Nyplanterade höstsilverax och blodormrot har tagit sig jättefint och jag är riktigt nöjd med planteringen. Den skrikrödrosa blodormroten är riktigt snygg i sitt sammanhang och verkar trivas (kanske lite för bra....).
Mina luktärtor är väl kanske inte de kraftigaste man sett och färgerna visade sig inte heller vara de jag trodde att jag köpte. Men, de doftar ljuvligt och jag tycker nog att de är fina ändå.