Almbacken trädgårdsdesign på Sofiero

Varför odlar jag kål i krukor? Jo, de ska användas till något speciellt. För vet ni vad? Jag (Almbacken Trädgårdsdesign) har fått den stora äran att bygga en idéträdgård till "Den Stora Trädgårdsfesten" på Sofiero Slott den 26-28 augusti. Hur trädgården ska se ut kan jag inte avslöja, men min förhoppning är att den ska ge konkreta tips på hur man kan skapa en skön trädgård på mycket liten yta, med plats för både umgänge, fina planteringar och en köksträdgård.

Mina duktiga sponsorer är:





Så här skriver man på Sofieros hemsida:



"I år firar den Stora Trädgårdsfesten 20 år som ett de populäraste trädgårdsevenemangen i södra Sverige! Här möter trädgårdsälskare, balkongfantaster och nyblivna trädgårdsägare de främsta trädgårdsexperterna och inspiratörerna. Idéträdgårdar visar allt från det galet spektakulära till det enkla och jordnära. Inspiration från de främsta trädgårdsprofilerna på Trädgårdsscenen varvas med stämningsfull musik i den färgsprakande slottsparken.
26-28 augusti 
I år blir Den Stora Trädgårdsfesten något alldeles extra. Inte nog med att Sofiero slott och slottsträdgård under hela året firar 150-årsjubileum – Den Stora Trädgårdsfesten firar dessutom 20 år och du är varmt välkommen på ett storslaget firande i slottsparken!
Låt dig inspireras av ett tjugotal unika och kreativa idéträdgårdar. Få gratis trädgårdsrådgivning och professionella tips till odlingen i din egen täppa, eller lär dig om hur du odlar ätbara växter på nya sätt. På den stora trädgårdsmässan kan du handla med dig allt som hör trädgården till. Inspireras av Micael Bindefelds storslagna festdukning i den sensommarvackra parken eller låt smaklökarna prova mat från trädgården komponerad av stjärnkockarna Marcus Nemrin och Rikard Nilsson."