Kvällsbilder



I går kväll mulnade det på efter en strålande solig dag. Ljuset var jättefint och jag tog en sväng med kameran. Lite mörka bilder kanske men jag gillar färgerna.

Jag har äntligen planterat lite sommarblommor. Brukar ha en chokladblomma men tycker ofta att de blir lite väl spretiga. Nu får en mörkbrunröd petunia göra jobbet istället. Här tillsammans med "plättar i luften".


Inspirerad av Viktoria Skoglund har jag också planterat en rönnsumak i ett stort ekfat. Vi kan väl säga att det inte riktigt ser ut som på bilden jag inspirerades av.....en liten eländig pinne. Men, trädgård är tålamod och om några år har jag kanske ett fint flerstammigt litet träd. Med lite rödbladig klöver runt tassarna tyckte jag ändå att det blev lite fint.
Ni som följer mig på instagram (@mariapaalmbacken) vet att jag funderar på, nej har bestämt mig för, att plantera min 'Orange Dream' bland alunroten. Här har jag provat ställa dit den i krukan. Den lyser upp, ger lite höjd och blir ett vackert blickfång, tycker jag. Tanken var att höstanemonerna som står planterade där skulle bryta av med sitt gröna bladverk men de är så sega så jag vet inte vad.

Tack för besöket vill jag också säga till den grupp damer som kom och tittade på min trädgård i går eftermiddag. Jättetrevligt. Efter trädgårdstitt och fika hos mig, promenerade vi ner till Anna (Goda Stunder och Tokiga idéer) och tittade i hennes fina trädgård.