Långfredag = konstrunda på Österlen

Tradition hos oss på påsken är att åka på konstrunda på Österlen. Vi träffas i goda vänners stuga och sen bär det av. Kvaliteten på konsten är mycket blandad och jag åker helst till mina favoriter, keramikerna.

Jag vill passa på att önska en riktigt GLAD PÅSK. 
Två favoriter, senap- och pepparrotssill och romsill med citron.

Senaps- och pepparrotssill 

3 förp 5-minuterssill
2  
dl majonnäs 
2  dl créme fraiche 4 msk söt senap, skånsk eller apotekssenap 3 msk dijonsenap 2 msk råsocker (detta hoppar jag över)1 msk vinäger 8 msk fint riven pepparrot
dl fint hackad gräslök (jag kör med fryst)nymalen vitpeppar dill eller gräslök, till garnering

1. Låt sillen rinna av väl och skär den i bitar. Lägg upp på ett fat, i en skål eller en burk.
2. Blanda samman alla ingredienserna till såsen och smaka av. Vänd ihop den med sillen och garnera med dill eller gräslök. Går att äta direkt.

Romsill

3 pkt 5-minuterssill
100 g löjrom eller sikrom (jag tar den billigare stenbitsrommen)
4 dl crème fraiche
1 kruka färsk dill
1 citron, revet skal
salt
svartpeppar

1. Låt sillen rinna av väl och skär den i bitar. 
2. Blanda samman alla ingredienser till såsen och smaka av. Blanda i sillen. Går att äta direk men kan med fördel stå till sig ett par dagar.

Jag vill helst inte vara hemifrån för länge just nu eftersom magnolians knoppar slår ut nu och alla som har en magnolia vet att underbart är kort.