Prästens badkar

Tack snälla för alla kommentarer och tips på vad rosen heter i förra inlägget. Det rådde inga tvivel om att det måste vara en Valdemar.

 Raina hittade det här intressanta på nätet om Valdemar:
"För ca. 20 år sedan gjorde Bengt Lövkvist från Eslöv tillsammans med hustru och några vänner en resa i Danmark och bl.a besökte man en Fru Back i Næstved. I hennes parkliknande trädgård fanns många vackra och rara växter men det som väckte störst beundran var en ros som klättrade i ett träd. Man frågade Fru Back vad det var för en sort och hon svarade att det bara fanns det här exemplaret och det var en fröplanta som hennes svåger Valdemar hade hittat. Bengt fick lov att ta en stickling med sig hem som lyckligtvis klarade sig och alla de Valdemarrosor som finns i Sverige kommer från just denna."

Nu kommer lite mer från Vik....

I Vik finns händer det plötsligt något med strandremsan. Vit sandstrand byts blir plötsligt till stora flata klippor för att sen över gå till sandstrand igen. Bland dessa klippor finns en formation som kallas Prästens Badkar. Man är inte riktigt överens om hus den har uppstått. En teori är att det är en nedslagskrater efter en meteorit. Urhäftigt!

Prästens badkar (bild lånad från nätet):

 Stens huvud i bakgrunden:
 Baskemölla:


Och jag....