Först ut från trädgårdsrundan......

.....är Rolf och Gunilla Bengtssons trädgård i Rögle. Att här bor två riktiga esteter märker man så fort man ser huset och det bekräftas så fort man stiger in i denna fantastiska trädgård. Trägården är mycket genomtänkt och indelad i flera rum, man vill bara slå sig ner och njuta. Huset är ett vackert gammalt tegelhus som fått kontakt med trädgården genom ett stort trädäck som inte alls känns klumpigt, utan helt rätt för huset. Växthuset är ljuvligt och trädgården är full med roliga och härliga figurer, tillverkade av Rolf som är skulptör. Själv lyckades jag köpa med mig en av de små vattenbärarna (fast egentligen ville jag ha tre....).

Vi har haft en underbar dag och upplevt flera trädgårdar. När man åker runt såhär och tittar i olika trädgårdar upplever jag att det finns två olika typer av trädgårdsentusiaster. Nämnligen dom som är odlare och samlare, med ett enormt antal olika plantor som trivs och har det bra, men det är inte direkt någon trädgårdsuppevelse. Sen finns det dom som kombinerar sitt trädgårdsintresse med sin känsla för form och helhet och det är här man finner ro och harmoni och tänker att "här stannar jag".

Jag kan verkligen rekommendera ett besök i denna trädgård. Tag chansen den 18 juli eller 8 augusti då trädgården kommer att vara öppen för besökare. 

Av de trädgårdar vi beökte var det tre där man, enligt min mening, vill stanna. Idag fick ni se lite från Rolf och Gunillas trädgård. De andra kommer jag att visa framöver.

Stort tack till Annika Christensen med bloggen Naturliga Ting som gav mig tipset om denna trädgård!