Malus 'Evereste'

Det går undan nu och jag hinner inte riktigt med i svängarna. Dessa bilderna tor jag i förra veckan och det ser redan annorlunda ut. Men, jag måste bara visa hur det såg ut när vår prydnadsapel 'Evereste’ (Malus ‘Evereste’) stod i full blom. Trädet planterades förra våren efter att jag blivit totalt förälskad i det och efter att jag ritat in det i flera av mina kunders trädgårdar känd jag att jag också behövde ett. Visst är det vackert!

Malus ‘Evereste’ blir 4-7 m högt och 3-5 m brett. Det blir alltså ett litet och nätt träd som dessutom kan beskäras om man skulle vilja det. På hösten får det fina små äpplen och höstfärgen är gyllengul.

‘Evereste’ börjar blomma precis när magnolian avslutat sin blomning. Helt perfekt!

Förutom att jag verkligen ville ha en prydnadsapel så var var den japanska lönnen ‘Orange Dream’ i behov av en skuggigare växtplats. Den blev bränd i topparna varje sommar och såg inte alls rolig ut. ‘Orange Dream’ står nu i skugga av pilen och verkar trivas på sin nya plats.

Mitt älsklingsträd, blodlönnen ‘Margaret Bee’ är jag tyvärr riktigt orolig för. Vi har precis tagit bort en stor gren som dött och jag befarar att hela trädet kommer att göra det. För många år sedan fick den en spricka långt ner på stammen som jag tror var en frostskada. Jag misstänker att det gått röta där eftersom barken lossnar nere på stammen. Det är så himla tråkigt och just detta trädet är så viktigt i vår trädgård. Min plan är att köpa en ersättare som jag planterar i kruka så länge och när domedagen är här så är jag redo med ett nytt träd.

Narcisserna och de flesta tulpanerna har nu blommat över och både vita och lila allium är på gång.

Med önskan om en fin vecka!