Månadsbild - september

September

September

Oj, vad veckorna går fort. Det är redan dags för månadsbilden. Vid en första anblick är det ingen skillnad mellan augustivyn och septembervyn, men tittar man närmre så har det faktiskt hänt en del. September är en grön och härlig månad i Skåne och när det inte blåser eller regnar är det rena sommaren. Hortensiorna (Hydrangea) har nu börjat skifta färg från vitt till mer rosa toner. Scharlakanseken (Quercus cossinea') är inte längre enbart grön utan har fått lite röda toner i bladen. Små, små skiftningar överallt.

Ser ni förresten hur mycket den lilla tallen i kruka har vuxit sen tidigt i våras?

Jag gillar hösten och nu när jag har mitt glashus fortsätter vi att äta våra middagar “utomhus” . Blåsiga och regniga dagar njuts också i glashuset. Det känns faktiskt inte lika vemodigt att sommaren är över.

Augusti

Augusti

Juli

Juli

Juni

Juni

Maj

Maj

April

April

Mars

Mars

I skrivande stund har vår granne en arborist på plats för att ta ner en stor björk som växer vid vår entré. Jag tycket det är oerhört sorgligt. Stora träd ska man vara rädd om. Det tog 40 år för det att växa upp och en timme att fälla. Jag vet att de kommer plantera ett nytt träd. Jag hoppas det blir ett som får lite höjd. Det behövs nämligen.

Ha en riktigt fin tisdag!