Augustivemod

hosta-almbacken-krukor.jpg

Nu griper vemodet tag i mig. Så är det alltid i augusti. Eftersom vi haft högsommarvärme den senaste veckan har det dröjt längre än det brukar, men idag kom känslan. Jag älskar verkligen min trädgård i augusti. Så prunkande och färgrik. Mornarna är magiska och de ljumma kvällarna vi haft i år har ju varit helt underbara. Nu ska jag vara lite vemodig ett tag och sen när hösten väl är här så älskar jag den också.

Som ni ser är hostorna på bilden helt hålfria och fina. Så är det i år. Några har klarat sig helt från glupska sniglar och snäckor, medan andra är fulla med fula hål.

almbacken.tradgardsdesign.jpg
almbacken-tradgardsdesign.jpg
almbacken-japansk-lonn-margaret-bee-hosta-goldstandard-almbacken

I går kom de nya takglasen till växthuset det blev hur bra som helst. Puh! Dörrarna kom också på plats, men där behövs en liten justering. Suck! Nästa steg är att beställa plåtar som till taken och när de är på plats kan vi äntligen ta bort den blå byggpresenningen. Det går sakta, men tämligen säkert framåt.

Ha en riktigt skön fredag!