Vit skogsaster - Aster divaricatus

Aster divaricatus, Hakonechola macra

Aster divaricatus, Hakonechola macra

Den vita skogsastern (Aster divaricatus) är ny i min trädgård. Jag planterade en hösten 2018 och tycker att den är hur fin som helst. Vit skogsaster blev årets perenn 2015. Skogsastern blir ca 50 cm hög och blommar från augusti till oktober (hoppas jag).

Skogsastern kan planteras i både i sol och skugga men trivs bäst i halvskugga. Den växer bra i de flesta trädgårdsjordar och klarar torka bättre än andra astrar. Hos mig växer den i den torra skuggan under magnolian.

Aster divaricatus

Aster divaricatus

En mycket trevlig egenskap hos skogsastern är att den ratas av kaniner, harar och rådjur.

Aster divaricatus, hakonechloa macra

Aster divaricatus, hakonechloa macra

Ha en fin torsdag! Håll tummarna att det inte kommer något regn idag när vi ska byta glastaket på växthuset.