Glashus, växthus eller orangeri?

almbacken.jpg

Vad är det vi har byggt? Är det ett växthus, orangeri, glashus? Jag vägrar kalla det för uterum då jag associerar det med något helt annat. Vårt bygge har glastak, men inte över hela taket, det är isolerat och får inte sol hela dagen. Det är därmed inte riktigt ett växthus och kommer inte heller att användas som ett sådant. Vi kommer mer att använda det som man använder ett orangeri, nämligen att vinterförvara växter. Det allra viktigaste med det lilla huset är dock att vi ska vistas i det så mycket som möjligt. Egentligen är det nog ett “myshus”.

almbacken-vaxthusbygge-orangeri-vaxthus.jpg

Jag följer väderprognosen med stort intresse idag. I morgon får jag nämligen trädgårdsbesök. Välkomna säger jag till Österlens trädgårdssällskap. Jag hoppas innerligt att prognosen ändrar sig för just nu ska det regna…

Ha en skön fredag!