Växthusuppdatering

Västhusbygge 5-2.jpg

Igår var det äntligen dags att sätta i de fasta glaspartierna. Gissa om jag blev förtvivlad när jag såg att det blivit fel. Vi hade beställt glas med en svart varmkant, men istället kom de med en vanlig aluminiumkant. Detta har inte så stor betydelse om du har ett vitt eller ljust växthus, men i vårt fall skulle det inte alls bli snyggt.

Detta innebar att vi igår satte i takglasen för att se om vi eventuellt kan acceptera att det blir en aluminiumkant där, medan sidoglasen åkte tillbaka. Som jag känner just nu kan jag nog inte acceptera det där heller. Jag inser att de flesta människor aldrig skulle tänka på det, men för mig spelar såna detaljer stor roll och är det som gör att det blir riktigt, riktigt bra. De nya sidoglasen kommer i alla fall inom 3-4 veckor.

Västhusbygge 5.jpg

En glad maken innan glasen kom. Nu tar vi nya tag. Vi har i alla fall tak till studenten även om det hade varit trevligt med glasväggar också.

växthusbygge-almbacken-tradgardsdesign.jpg


På fredag kommer golvläggaren och flyter och nästa vecka läggs golvet. Det kommer göra stor skillnad. Innan dess måste tröskeln komma på plats. Vi har låtit specialtillverka en tröskel (allt enligt min fars ritningar) som maken på bilden gjuter in i plattan. Klinkergolvet kommer sedan gå hela vägen ut till dörren.

Samtidigt som vi håller på med växthuset pågår diverse studentfestligheter. Vår Nils tar studenten på tisdag, den 11:e juni och dessförinnan är det baler och andras skivor att gå på. Nils har sitt eget schema, men jag och maken ska gå på två skivor i kväll. Hektiska, men roliga dagar.

Kattes bal-8.jpg

Obligatorisk fotografering i trädgården innan gossen går på bal.