Kungsängsliljor

kungsängsliljor.jpg

Idag hade jag hoppats ta kameran med mig på en sväng i trädgården, men usch vilket väder. Det har regnat av och till hela dagen. Egentligen är jag jätteglad för allt regn som kommer. Efter förra sommarens torka behöver vi allt vatten vi kan få. Jag gottar mig åt plusgraderna och att det dyker upp snödroppar lite här och var.

En av mina älsklingsblommor är kungsängsliljan (Fritillaria Meleagris). Kungsängsliljan är Upplands landskapsblomma och växter också vilt i Sverige. Norden största bestånd finns på Kungsängen i Uppland. Kungsängsliljor trivs i fuktig jord och förökar sig med sidolökar och frö. Hos mig blommar dessa skönheter i april.

Jag är så glad att kungsängsliljor trivs hos mig och i höstas satte jag ännu fler lökar. Hoppas, hoppas att de har tagit sig.