Beskära silverpäron

silverparon-beskara.jpg

Eftersom jag vill att mitt silverpäron ska skjuta många skott beskär jag det nu för att stimulera tillväxten. Man kan också klippa trädet under JAS (juli, augusti och september). På bilden ovan ser du hur det såg ut innan jag beskar det. Silverpäron är lätta att klippa. Jag kortar in de flesta grenarna en bit. Jag brukar klippa där jag ser ett skott som pekar uppåt eller utåt, men som ni ser så växter grenarna hit och dit.

silverparon-beskarning.jpg

Så här ser det ut efter beskärning.

silverparon-beskara.jpg

Så här såg trädet ut efter beskärning förra året.

silverparon-beskara.jpeg

Silverpäronet vid plantering i april 2015. Det har definitivt hänt en del på de snart fyra åren.

Mitt silverpäron är toppympat och har en stamhöjd på 220 cm. Ett silverpäron har naturligt ett hängande växtsätt. Om man inte beskär det kommer grenarna så småningom nå marken. Jag vill att mitt träd ska få en tät krona som under tillväxtperioden får växa vilt.