Snöklockor

Snöklockor.jpg

För ett par år sedan besökte jag, tillsammans med några trädgårdsvänner, en mycket speciell trädgård. Någon gång på 1800-talet hade en släkting till familjen planterat in de första snöklockorna (Leucojum vernum) i trädgården. Jag har aldrig sett något liknande. Helt fantastiskt vackert!

HÄR kan du se fler bilder.

snöklockor-3.jpg

De ljuvliga snöklockorna kommer något senare än snödropparna. Dessa bilder är tagna i slutet av mars 2017.

snöklockor-4.jpg
snöklockor-6.jpg

Det bästa sättet att få ett eget litet av av snöklockor eller snödroppar är att gräva upp och dela väl etablerade och stora tuvor. Bästa tiden att gräva upp dem är när de precis blommat över eller när de blommar. Om du inte har tillgång till några färska snödroppar är det viktigt att köpa torra lökar så snart de kommer in i butikerna på hösten. Då är chansen större att de gror.