Ruskväder

almbacken-tradgardsdesign.jpg

Fy sjutton vilket tråkigt väder vi haft idag. Största delen av dagen har det regnat och blåst. En liten stund i eftermiddags var det uppehåll och då passade jag och flickorna på att ta en sväng i trädgården.

almbacken-tradgardsdesign.jpg

Nu må jag låta som en gnällkärring, men jag känner mig faktiskt lite snuvad på hösten. Frosten som kom för en vecka sedan ställde verkligen till det. Blodormroten och skogsastern som normalt hade blommat hela hösten, ser mest sorgliga ut. Hortensiorna har klarat sig hyfsat, medan vildvinet som klänger på vårt hus hann aldrig hann bli rött, utan tappade sina blad direkt. Hostorna är på väg att ge upp. Ja, ni hör. Det är ingen måtta på gnället.

almbacken-tradgardsdesignjpg

Nu håller jag tummarna att det blir uppehåll i morgon så jag kan plantera lite lökar och annat som måste ner i jorden. En riktigt bra dag i trädgården är precis vad jag behöver.

almbacken-tradgardsdesign.jpg

Jag gissar att ni är fler där ute som inte har planterat era lökar än. Nu kör vi!