Solig start på januari

almbacken-tradgardsdesign-corten-cortenstål-2.jpg

God fortsättning på det nya året! Jag är så glad att januari kom med soliga (om än blåsiga) dagar. Allt känns så mycket lättare då. Jag älskar december med allt vad det innebär, men har lite svårt för januari och februari. Än har vi jul i vårt hus och har man kvar julen till tjugondag Knut (13:e) så har det faktiskt hunnit bli betydligt ljusare. Först då brukar jag köpa hem de första tulpanerna och vårlökar i krukor.

Nils 25dec a-3.jpg

För några dagar sedan klippte jag ner de sista av perennerna som inte har en fin vintersiluett. Allt för att vara redo när vårlökarna tittar upp, vilket faktiskt många redan gör. Men, allt är som det ska. Det brukar vara så att snödroppar och krokusar är på väg upp vid denna tiden. Sen brukar istiden komma mot slutet av januari och allt stannar upp. Precis som det ska vara. Det är i alla fall härligt att vetat att det händer grejor i trägården hela tiden.

Nils 25dec a.jpg

Idag har jag börjat jobba lite smått. Det blir några dagar med bokföring som jag aldrig anser att jag hinner med annars. Jag ska lyssna på vinterpratare och grotta ner mig i mina papper. Det måste tyvärr göras någon gång.